over ons

stukje tekst ontstaan/ achtergrond vd tuin

Ontstaan van de tuin

Met onze tuin willen we jou dichter bij de natuur brengen en laten ervaren hoe groente en fruit door de seizoenen heen groeit en bloeit. 

Het eerste zaadje werd geplant in de zomer van 2020. Joeri kwam kijken bij Bram op de tuinderij. Hij wilde graag dicht bij de natuur staan en echt lokaal en duurzaam bezig zijn met groente. Vanaf toen is de samenwerking gaan groeien. Eerst op de tuin, en later tijdens hovenierswerk. Ondertussen groeide bij Joeri de droom om vanuit een eigen tuinderij anderen te laten zien, proeven en ervaren hoe lokaal en seizoensgebonden eten smaakt en groeit. 

Een van de eerste locaties die bij Joeri opkwam was informatieboerderij Zorgvrij. Een plek waar veel gezinnen komen, een organisatie die graag wil verduurzamen en die educatie hoog in het vaandel heeft staan. Begin 2022 heeft Bram zich aangesloten bij de tuin. Samen willen we van onze tuinderij een groene, fijne plek maken waar biodiversiteit en het telen van groente hand in hand gaan. 

De kern is het kweken van groente en klein fruit. Daarnaast is de tuin ook de inspiratiebron voor catering, hovenierswerk en in de toekomst workshops. 

Wij werken met de natuur aan duurzame landbouw

Joeri Gerrits

Na bijna 10 jaar kleinschalig ondernemen in de event catering wil ik nog duurzamer en lokaler bezig zijn met eten en iets bijdragen een het verbeteren van het voedselsysteem en onze planeet. 

Na twee jaar ervaring en kennis opdoen bij verschillende tuinderijen en cursussen is het tijd voor mijn eigen tuinderij. Ik wil graag anderen laten zien hoe lokaal, ecologisch en seizoensgebonden eten groeit en smaakt. 

Ik verwelkom je graag op onze tuinderij en laat je zien wat er momenteel in het seizoen is. Ook vertel ik je graag over wat je met onze groente kan doen in de keuken om het meeste uit je smaakvolle goede groente te halen.

Daarnaast blijf ik cateren voor bedrijfsfeesten, huwelijken, verjaardagen en congressen. Met mijn eten wil ik je laten zien hoe lekker en voedzaam lokaal eten kan zijn. 

Ik geloof erin de voedselketen zo kort mogelijk te houden. We beperken met elkaar de voedselkilometers en brengen de menselijke maat terug in ons eten. Door verantwoord te telen, bouw je daarnaast aan een gezonde bodem, meer biodiversiteit en maak je een klein stukje aarde zo goed mogelijk voor onszelf en alles om ons heen.

Bram Derckx

Bram heeft een passie voor natuur. Zo is hij actief geweest op de zelfoogsttuin Tuinderij de Waardering in Haarlem. Nu is hij actief als hovenier, tuinder en ecologisch beheerder.

Zijn idealen zijn voornamelijk het creëren van meer natuur op bijv. daken, industrieterrein of gewoon in de voor- en achtertuin. En uiteraard alles wat met eetbare gewassen te maken heeft.

Voordat hij werkte in het groen hield hij zich bezig met het maken van websites en advertenties zowel fysiek als digitaal.

Sinds 2015 begon hij zichzelf om te scholen in het groen en begon met vrijwilligerswerk op een zelfoogsttuin. Een jaar later startte hij zijn eigen bedrijf en werkte voornamelijk als ZZP’er voor andere hoveniersbedrijven. Tegelijkertijd begon hij een stadslandbouwproject in de Waarderpolder te Haarlem, genaamd: Tuinderij de Waardering. Inmiddels is die tuinderij te vinden in Schalkwijk Haarlem.

Vanaf 2022 is hij actief bij de ontwikkeling van onze tuinderij. 

Instagram
Nieuw seizoen!

Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten!

- Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden.

- Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels.

- Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas.

- De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien

Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover.

Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april!

#zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
Nieuw seizoen!

Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten!

- Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden.

- Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels.

- Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas.

- De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien

Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover.

Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april!

#zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
Nieuw seizoen!

Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten!

- Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden.

- Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels.

- Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas.

- De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien

Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover.

Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april!

#zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
Nieuw seizoen!

Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten!

- Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden.

- Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels.

- Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas.

- De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien

Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover.

Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april!

#zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
Nieuw seizoen!

Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten!

- Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden.

- Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels.

- Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas.

- De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien

Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover.

Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april!

#zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
Nieuw seizoen!

Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten!

- Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden.

- Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels.

- Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas.

- De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien

Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover.

Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april!

#zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
Nieuw seizoen!

Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten!

- Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden.

- Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels.

- Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas.

- De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien

Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover.

Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april!

#zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
Nieuw seizoen!

Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten!

- Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden.

- Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels.

- Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas.

- De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien

Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover.

Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april!

#zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
Nieuw seizoen!

Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten!

- Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden.

- Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels.

- Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas.

- De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien

Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover.

Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april!

#zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
Nieuw seizoen! Na maanden van geen bericht op de socials toch even een kersverse update, want we hebben zeker niet stil gezeten! - Dit seizoen starten we met een team van 3 stagiars, dus genoeg handen om de tuin te gaan uitbreiden met 20 nieuwe bedden. - Het kleinfruit gedeelte is al grondig aangepakt, zo binden we alles met draad en clipjes vast, daaronder is ruimte voor bloemenmengsels. - Dit jaar reserveren we 10 bedden voor snijbloemen voor in de vaas. - De meeste zaden zijn afgelopen week binnen gekomen en we zijn gelijk aan de slag gegaan met voorzaaien Er is nog ruimte om lid te worden dit jaar. Check onze website voor meer informatie hierover. Wij hebben er zin in dit jaar. We zijn gretig om dit seizoen goed uit de startblokken te komen met de eerste oogst (hopelijk) in april! #zelfoogst #regeneratievelandbouw #csa #ecologie #groente #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #santpoort #boerenerfspaarnwoude
2 weeks ago
View on Instagram |
1/8
@martijnhorbach helpt ons het kleinfruit onder controle te krijgen. Zo hebben we vanaf komend jaar hopelijk een mooie oogst van kruisbessen, aalbessen, frambozen en meer…

#biologisch #kleinfruit #snoeien #csa #samen #mooiweer #tuinderij #ecologisch #boerenerfspaarnwoude
@martijnhorbach helpt ons het kleinfruit onder controle te krijgen. Zo hebben we vanaf komend jaar hopelijk een mooie oogst van kruisbessen, aalbessen, frambozen en meer… #biologisch #kleinfruit #snoeien #csa #samen #mooiweer #tuinderij #ecologisch #boerenerfspaarnwoude
3 months ago
View on Instagram |
2/8
Oogst vd week. Deze week is er nog een oogst zoals je gewend bent. Daarna krijgen we nog een of twee uitloopweken. Meer informatie hierover komt in de nieuwsbrief te staan.

Deze week:

Broccoli
Paksoi
Spruit
Boerenkool
Aziatische mesclun
Keuze uit koolrabi, knolvenkel of knolselderij
Bladmosterd
Pastinaak
Pompoenstuk

Op = op

Yacon

#regeneratievelandbouw #haarlem #spaarndam #velsenzuid 
#spaarnwoude #lokaalvoedsel #onbespoten #csa
Oogst vd week. Deze week is er nog een oogst zoals je gewend bent. Daarna krijgen we nog een of twee uitloopweken. Meer informatie hierover komt in de nieuwsbrief te staan. Deze week: Broccoli Paksoi Spruit Boerenkool Aziatische mesclun Keuze uit koolrabi, knolvenkel of knolselderij Bladmosterd Pastinaak Pompoenstuk Op = op Yacon #regeneratievelandbouw #haarlem #spaarndam #velsenzuid #spaarnwoude #lokaalvoedsel #onbespoten #csa
3 months ago
View on Instagram |
3/8
Pasta met pompoensaus en komijn-pecannoten 🎃.
Deze week krijgen we allemaal ‘een stuk’ pompoen bij de oogst. Wist je dat je daar niet alleen soep, maar ook hele lekkere saus van kan maken? Heerlijke combinatie met gerookte paprikapoeder en komijn pecannoten. Een portie pasta en wat andere oogst groenten erbij en klaar! 

Uit de tuin:
stuk pompoen (zeker genoeg voor 4 personen saus) 
spinazie 
peterselie of bladmosterd 

Overig:
1 ui of 1 tl uienpoeder
pakje haverroom (niet alles nodig)
2 tl gerookte paprikapoeder
peper en zout
2 el tomatenpuree
optioneel voor een extra romige saus, 50 gram geweekte cashewnoten 

peulvruchten (bijv. kikkererwten, mungbonen of linzen)
kleine tomaatjes 
3 handjes pecannoten
3 el honing
2 tl komijnzaad 
1 tl kokosolie 
volkorenpasta

1. Snijd de pompoen in stukjes en verwijder de pitten. Kook de pompoen totdat het vruchtvlees zacht is in ongeveer 10 minuten. Als je cashewnoten wilt gebruiken, kun je deze ondertussen weken in heet water. 
2. Snijd de ui in snippers en bak glazig in een beetje olie. Als alternatief kun je ook 1 tl uienpoeder gebruiken.
3. Doe de zachte pompoen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg ui, paprikapoeder, peper, zout en tomatenpuree toe. Mix het geheel. Voeg eventueel de cashewnoten toe en mix nogmaals. Voeg tot slot haverroom toe om de gewenste dikte te krijgen. De hoeveelheid hangt af van de vochtigheid van de pompoen, dus kan nogal eens verschillen!
4. Kook ondertussen de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
5. Verwarm de saus in een grote hapjespan. Voeg spinazieblaadjes en peulvruchten toe. Wanneer de spinazie geslonken is, kun je ook de pasta toevoegen. 
6. Maak tot slot de gekarameliseerde pecannoten. Voeg in een schaaltje vloeibare honing en komijnzaad toe aan de noten. Is je honing hard? Zet het eventjes in de magnetron. 
7. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Voeg de pecannoten toe en blijf roeren. Als ze gaan geuren en licht verkleuren zijn ze klaar. 
8. Schep wat pasta op een bord. Garneer met peterselie/bladmosterd en wat verse tomaatjes. Tot slot strooi je er een wat pecannoten overheen. 

Eet smakelijk! 🧡
@sbegheijn
Pasta met pompoensaus en komijn-pecannoten 🎃.
Deze week krijgen we allemaal ‘een stuk’ pompoen bij de oogst. Wist je dat je daar niet alleen soep, maar ook hele lekkere saus van kan maken? Heerlijke combinatie met gerookte paprikapoeder en komijn pecannoten. Een portie pasta en wat andere oogst groenten erbij en klaar! 

Uit de tuin:
stuk pompoen (zeker genoeg voor 4 personen saus) 
spinazie 
peterselie of bladmosterd 

Overig:
1 ui of 1 tl uienpoeder
pakje haverroom (niet alles nodig)
2 tl gerookte paprikapoeder
peper en zout
2 el tomatenpuree
optioneel voor een extra romige saus, 50 gram geweekte cashewnoten 

peulvruchten (bijv. kikkererwten, mungbonen of linzen)
kleine tomaatjes 
3 handjes pecannoten
3 el honing
2 tl komijnzaad 
1 tl kokosolie 
volkorenpasta

1. Snijd de pompoen in stukjes en verwijder de pitten. Kook de pompoen totdat het vruchtvlees zacht is in ongeveer 10 minuten. Als je cashewnoten wilt gebruiken, kun je deze ondertussen weken in heet water. 
2. Snijd de ui in snippers en bak glazig in een beetje olie. Als alternatief kun je ook 1 tl uienpoeder gebruiken.
3. Doe de zachte pompoen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg ui, paprikapoeder, peper, zout en tomatenpuree toe. Mix het geheel. Voeg eventueel de cashewnoten toe en mix nogmaals. Voeg tot slot haverroom toe om de gewenste dikte te krijgen. De hoeveelheid hangt af van de vochtigheid van de pompoen, dus kan nogal eens verschillen!
4. Kook ondertussen de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
5. Verwarm de saus in een grote hapjespan. Voeg spinazieblaadjes en peulvruchten toe. Wanneer de spinazie geslonken is, kun je ook de pasta toevoegen. 
6. Maak tot slot de gekarameliseerde pecannoten. Voeg in een schaaltje vloeibare honing en komijnzaad toe aan de noten. Is je honing hard? Zet het eventjes in de magnetron. 
7. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Voeg de pecannoten toe en blijf roeren. Als ze gaan geuren en licht verkleuren zijn ze klaar. 
8. Schep wat pasta op een bord. Garneer met peterselie/bladmosterd en wat verse tomaatjes. Tot slot strooi je er een wat pecannoten overheen. 

Eet smakelijk! 🧡
@sbegheijn
Pasta met pompoensaus en komijn-pecannoten 🎃.
Deze week krijgen we allemaal ‘een stuk’ pompoen bij de oogst. Wist je dat je daar niet alleen soep, maar ook hele lekkere saus van kan maken? Heerlijke combinatie met gerookte paprikapoeder en komijn pecannoten. Een portie pasta en wat andere oogst groenten erbij en klaar! 

Uit de tuin:
stuk pompoen (zeker genoeg voor 4 personen saus) 
spinazie 
peterselie of bladmosterd 

Overig:
1 ui of 1 tl uienpoeder
pakje haverroom (niet alles nodig)
2 tl gerookte paprikapoeder
peper en zout
2 el tomatenpuree
optioneel voor een extra romige saus, 50 gram geweekte cashewnoten 

peulvruchten (bijv. kikkererwten, mungbonen of linzen)
kleine tomaatjes 
3 handjes pecannoten
3 el honing
2 tl komijnzaad 
1 tl kokosolie 
volkorenpasta

1. Snijd de pompoen in stukjes en verwijder de pitten. Kook de pompoen totdat het vruchtvlees zacht is in ongeveer 10 minuten. Als je cashewnoten wilt gebruiken, kun je deze ondertussen weken in heet water. 
2. Snijd de ui in snippers en bak glazig in een beetje olie. Als alternatief kun je ook 1 tl uienpoeder gebruiken.
3. Doe de zachte pompoen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg ui, paprikapoeder, peper, zout en tomatenpuree toe. Mix het geheel. Voeg eventueel de cashewnoten toe en mix nogmaals. Voeg tot slot haverroom toe om de gewenste dikte te krijgen. De hoeveelheid hangt af van de vochtigheid van de pompoen, dus kan nogal eens verschillen!
4. Kook ondertussen de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
5. Verwarm de saus in een grote hapjespan. Voeg spinazieblaadjes en peulvruchten toe. Wanneer de spinazie geslonken is, kun je ook de pasta toevoegen. 
6. Maak tot slot de gekarameliseerde pecannoten. Voeg in een schaaltje vloeibare honing en komijnzaad toe aan de noten. Is je honing hard? Zet het eventjes in de magnetron. 
7. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Voeg de pecannoten toe en blijf roeren. Als ze gaan geuren en licht verkleuren zijn ze klaar. 
8. Schep wat pasta op een bord. Garneer met peterselie/bladmosterd en wat verse tomaatjes. Tot slot strooi je er een wat pecannoten overheen. 

Eet smakelijk! 🧡
@sbegheijn
Pasta met pompoensaus en komijn-pecannoten 🎃.
Deze week krijgen we allemaal ‘een stuk’ pompoen bij de oogst. Wist je dat je daar niet alleen soep, maar ook hele lekkere saus van kan maken? Heerlijke combinatie met gerookte paprikapoeder en komijn pecannoten. Een portie pasta en wat andere oogst groenten erbij en klaar! 

Uit de tuin:
stuk pompoen (zeker genoeg voor 4 personen saus) 
spinazie 
peterselie of bladmosterd 

Overig:
1 ui of 1 tl uienpoeder
pakje haverroom (niet alles nodig)
2 tl gerookte paprikapoeder
peper en zout
2 el tomatenpuree
optioneel voor een extra romige saus, 50 gram geweekte cashewnoten 

peulvruchten (bijv. kikkererwten, mungbonen of linzen)
kleine tomaatjes 
3 handjes pecannoten
3 el honing
2 tl komijnzaad 
1 tl kokosolie 
volkorenpasta

1. Snijd de pompoen in stukjes en verwijder de pitten. Kook de pompoen totdat het vruchtvlees zacht is in ongeveer 10 minuten. Als je cashewnoten wilt gebruiken, kun je deze ondertussen weken in heet water. 
2. Snijd de ui in snippers en bak glazig in een beetje olie. Als alternatief kun je ook 1 tl uienpoeder gebruiken.
3. Doe de zachte pompoen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg ui, paprikapoeder, peper, zout en tomatenpuree toe. Mix het geheel. Voeg eventueel de cashewnoten toe en mix nogmaals. Voeg tot slot haverroom toe om de gewenste dikte te krijgen. De hoeveelheid hangt af van de vochtigheid van de pompoen, dus kan nogal eens verschillen!
4. Kook ondertussen de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
5. Verwarm de saus in een grote hapjespan. Voeg spinazieblaadjes en peulvruchten toe. Wanneer de spinazie geslonken is, kun je ook de pasta toevoegen. 
6. Maak tot slot de gekarameliseerde pecannoten. Voeg in een schaaltje vloeibare honing en komijnzaad toe aan de noten. Is je honing hard? Zet het eventjes in de magnetron. 
7. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Voeg de pecannoten toe en blijf roeren. Als ze gaan geuren en licht verkleuren zijn ze klaar. 
8. Schep wat pasta op een bord. Garneer met peterselie/bladmosterd en wat verse tomaatjes. Tot slot strooi je er een wat pecannoten overheen. 

Eet smakelijk! 🧡
@sbegheijn
Pasta met pompoensaus en komijn-pecannoten 🎃. Deze week krijgen we allemaal ‘een stuk’ pompoen bij de oogst. Wist je dat je daar niet alleen soep, maar ook hele lekkere saus van kan maken? Heerlijke combinatie met gerookte paprikapoeder en komijn pecannoten. Een portie pasta en wat andere oogst groenten erbij en klaar! Uit de tuin: stuk pompoen (zeker genoeg voor 4 personen saus) spinazie peterselie of bladmosterd Overig: 1 ui of 1 tl uienpoeder pakje haverroom (niet alles nodig) 2 tl gerookte paprikapoeder peper en zout 2 el tomatenpuree optioneel voor een extra romige saus, 50 gram geweekte cashewnoten peulvruchten (bijv. kikkererwten, mungbonen of linzen) kleine tomaatjes 3 handjes pecannoten 3 el honing 2 tl komijnzaad 1 tl kokosolie volkorenpasta 1. Snijd de pompoen in stukjes en verwijder de pitten. Kook de pompoen totdat het vruchtvlees zacht is in ongeveer 10 minuten. Als je cashewnoten wilt gebruiken, kun je deze ondertussen weken in heet water. 2. Snijd de ui in snippers en bak glazig in een beetje olie. Als alternatief kun je ook 1 tl uienpoeder gebruiken. 3. Doe de zachte pompoen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg ui, paprikapoeder, peper, zout en tomatenpuree toe. Mix het geheel. Voeg eventueel de cashewnoten toe en mix nogmaals. Voeg tot slot haverroom toe om de gewenste dikte te krijgen. De hoeveelheid hangt af van de vochtigheid van de pompoen, dus kan nogal eens verschillen! 4. Kook ondertussen de volkorenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 5. Verwarm de saus in een grote hapjespan. Voeg spinazieblaadjes en peulvruchten toe. Wanneer de spinazie geslonken is, kun je ook de pasta toevoegen. 6. Maak tot slot de gekarameliseerde pecannoten. Voeg in een schaaltje vloeibare honing en komijnzaad toe aan de noten. Is je honing hard? Zet het eventjes in de magnetron. 7. Smelt de kokosolie in een koekenpan. Voeg de pecannoten toe en blijf roeren. Als ze gaan geuren en licht verkleuren zijn ze klaar. 8. Schep wat pasta op een bord. Garneer met peterselie/bladmosterd en wat verse tomaatjes. Tot slot strooi je er een wat pecannoten overheen. Eet smakelijk! 🧡 @sbegheijn
3 months ago
View on Instagram |
4/8
De oogst blijft maar komen! Deze week nieuw op het menu: paksoi. Op naar de laatste paar oogstweken!
De oogst blijft maar komen! Deze week nieuw op het menu: paksoi. Op naar de laatste paar oogstweken!
3 months ago
View on Instagram |
5/8
Miso spruitjes met prei en sesam. 🥢Heerlijk met rijstnoedels!
Spruitjes geoogst maar geen zin in ‘Hollandse pot’? Geen zorgen, deze groente kun je ook goed bereiden met smaken uit de Aziatische keuken 🥡. 

Uit de tuin:
spruitjes 
prei 

Overig: 
20 g hoger 
scheut olijfolie
2 tl miso pasta 
1 tl limoensap
3 el sesamzaadjes 
rijstnoedels
evt. paar stukjes stemgember 

1. Snijd de spruitjes van de stronk. Was ze goed en verwijder eventueel aangetaste blaadjes. 
2. Kook de spruitjes in z’n geheel voor 8-10 minuten. 
3. Halveer de prei en snijd in reepjes. Was goed al het zand ertussen uit. 
4. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Als de boter gesmolten is voeg je de miso en limoensap toe. Blijf roeren tot het een glad sausje wordt. 
5. Voeg de prei en spruitjes toe. Roer goed zodat de saus mooi verdeeld over de groenten. 
6. Voeg de sesamzaadjes toe en roerbak nog zo’n 5 minuten. 
7. Kook de rijstnoedels 2 minuten en serveer met de miso spruitjes. Als je wat meer pit wilt kun je een paar stukjes gesneden stemgember toevoegen. 

Variatietip: Maak er een Aziatisch bordje van! Bijvoorbeeld met snijbietomelet met sojasaus en paddenstoelen in ketjap. 

Eet smakelijk! 🍜
@sbegheijn 

#spruitjes  #aziatischekeuken  #oogstkoken  #tuinderij
Miso spruitjes met prei en sesam. 🥢Heerlijk met rijstnoedels!
Spruitjes geoogst maar geen zin in ‘Hollandse pot’? Geen zorgen, deze groente kun je ook goed bereiden met smaken uit de Aziatische keuken 🥡. 

Uit de tuin:
spruitjes 
prei 

Overig: 
20 g hoger 
scheut olijfolie
2 tl miso pasta 
1 tl limoensap
3 el sesamzaadjes 
rijstnoedels
evt. paar stukjes stemgember 

1. Snijd de spruitjes van de stronk. Was ze goed en verwijder eventueel aangetaste blaadjes. 
2. Kook de spruitjes in z’n geheel voor 8-10 minuten. 
3. Halveer de prei en snijd in reepjes. Was goed al het zand ertussen uit. 
4. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Als de boter gesmolten is voeg je de miso en limoensap toe. Blijf roeren tot het een glad sausje wordt. 
5. Voeg de prei en spruitjes toe. Roer goed zodat de saus mooi verdeeld over de groenten. 
6. Voeg de sesamzaadjes toe en roerbak nog zo’n 5 minuten. 
7. Kook de rijstnoedels 2 minuten en serveer met de miso spruitjes. Als je wat meer pit wilt kun je een paar stukjes gesneden stemgember toevoegen. 

Variatietip: Maak er een Aziatisch bordje van! Bijvoorbeeld met snijbietomelet met sojasaus en paddenstoelen in ketjap. 

Eet smakelijk! 🍜
@sbegheijn 

#spruitjes  #aziatischekeuken  #oogstkoken  #tuinderij
Miso spruitjes met prei en sesam. 🥢Heerlijk met rijstnoedels!
Spruitjes geoogst maar geen zin in ‘Hollandse pot’? Geen zorgen, deze groente kun je ook goed bereiden met smaken uit de Aziatische keuken 🥡. 

Uit de tuin:
spruitjes 
prei 

Overig: 
20 g hoger 
scheut olijfolie
2 tl miso pasta 
1 tl limoensap
3 el sesamzaadjes 
rijstnoedels
evt. paar stukjes stemgember 

1. Snijd de spruitjes van de stronk. Was ze goed en verwijder eventueel aangetaste blaadjes. 
2. Kook de spruitjes in z’n geheel voor 8-10 minuten. 
3. Halveer de prei en snijd in reepjes. Was goed al het zand ertussen uit. 
4. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Als de boter gesmolten is voeg je de miso en limoensap toe. Blijf roeren tot het een glad sausje wordt. 
5. Voeg de prei en spruitjes toe. Roer goed zodat de saus mooi verdeeld over de groenten. 
6. Voeg de sesamzaadjes toe en roerbak nog zo’n 5 minuten. 
7. Kook de rijstnoedels 2 minuten en serveer met de miso spruitjes. Als je wat meer pit wilt kun je een paar stukjes gesneden stemgember toevoegen. 

Variatietip: Maak er een Aziatisch bordje van! Bijvoorbeeld met snijbietomelet met sojasaus en paddenstoelen in ketjap. 

Eet smakelijk! 🍜
@sbegheijn 

#spruitjes  #aziatischekeuken  #oogstkoken  #tuinderij
Miso spruitjes met prei en sesam. 🥢Heerlijk met rijstnoedels! Spruitjes geoogst maar geen zin in ‘Hollandse pot’? Geen zorgen, deze groente kun je ook goed bereiden met smaken uit de Aziatische keuken 🥡. Uit de tuin: spruitjes prei Overig: 20 g hoger scheut olijfolie 2 tl miso pasta 1 tl limoensap 3 el sesamzaadjes rijstnoedels evt. paar stukjes stemgember 1. Snijd de spruitjes van de stronk. Was ze goed en verwijder eventueel aangetaste blaadjes. 2. Kook de spruitjes in z’n geheel voor 8-10 minuten. 3. Halveer de prei en snijd in reepjes. Was goed al het zand ertussen uit. 4. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Als de boter gesmolten is voeg je de miso en limoensap toe. Blijf roeren tot het een glad sausje wordt. 5. Voeg de prei en spruitjes toe. Roer goed zodat de saus mooi verdeeld over de groenten. 6. Voeg de sesamzaadjes toe en roerbak nog zo’n 5 minuten. 7. Kook de rijstnoedels 2 minuten en serveer met de miso spruitjes. Als je wat meer pit wilt kun je een paar stukjes gesneden stemgember toevoegen. Variatietip: Maak er een Aziatisch bordje van! Bijvoorbeeld met snijbietomelet met sojasaus en paddenstoelen in ketjap. Eet smakelijk! 🍜 @sbegheijn #spruitjes #aziatischekeuken #oogstkoken #tuinderij
3 months ago
View on Instagram |
6/8
Geroosterde knolselderij met mosterd-walnotensaus 🍁🍂. 
Koken met wat er nog in huis is, zorgt altijd voor leuke combinaties🍊. De magic touch in dit gerecht is de sinaasappel, niet weglaten dus! Het mosterdsausje geeft pit en maakt het helemaal af. 

Uit de tuin:
knolselderij
bladmosterd 
peterselie 
optioneel venkel en loof

Overig:
250 g kastanjechampignons
boter
olijfolie 
rasp van 1 sinaasappel
peper
chilivlokken 

50 g walnoten
100 ml amandelmelk 
2 tl mosterd
1 kleine teen knoflook 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 á 2 cm. 
3. Als je een venkel hebt geoogst, kun je deze toevoegen aan het gerecht. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd in reepjes. 
4. Smelt een stukje boter in de pan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de knolselderij rondom licht bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de venkel toe en bak nog een paar minuten mee. 
5. Halveer ondertussen de kastanjechampignons. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 
6. Voeg de knolselderij en venkel toe. Rasp de sinaasappelschil eroverheen. Verdeel een snuf peper en een snuf chilivlokken over de groenten. 
7. Rooster de groenten in de oven tot de knolselderij zacht is. Dit zal ongeveer 10-20 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de blokjes. 
8. Doe voor de saus de walnoten, amandelmelk, mosterd, stukjes knoflook en peterselie in de keukenmachine. Je kan ook een krachtige staafmixer gebruiken. Mix tot je een romige saus krijgt. 
9. Serveer de groenten op een bord of schaal. Schenk er wat mosterd-walnoten saus overheen. En tot slot kun je het garneren met bladmosterd of venkelloof. 

Eet smakelijk! 🍽️
@sbegheijn 

#herfstkoken #knolselderij  #nieuweoogst  #tuinderij
Geroosterde knolselderij met mosterd-walnotensaus 🍁🍂. 
Koken met wat er nog in huis is, zorgt altijd voor leuke combinaties🍊. De magic touch in dit gerecht is de sinaasappel, niet weglaten dus! Het mosterdsausje geeft pit en maakt het helemaal af. 

Uit de tuin:
knolselderij
bladmosterd 
peterselie 
optioneel venkel en loof

Overig:
250 g kastanjechampignons
boter
olijfolie 
rasp van 1 sinaasappel
peper
chilivlokken 

50 g walnoten
100 ml amandelmelk 
2 tl mosterd
1 kleine teen knoflook 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 á 2 cm. 
3. Als je een venkel hebt geoogst, kun je deze toevoegen aan het gerecht. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd in reepjes. 
4. Smelt een stukje boter in de pan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de knolselderij rondom licht bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de venkel toe en bak nog een paar minuten mee. 
5. Halveer ondertussen de kastanjechampignons. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 
6. Voeg de knolselderij en venkel toe. Rasp de sinaasappelschil eroverheen. Verdeel een snuf peper en een snuf chilivlokken over de groenten. 
7. Rooster de groenten in de oven tot de knolselderij zacht is. Dit zal ongeveer 10-20 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de blokjes. 
8. Doe voor de saus de walnoten, amandelmelk, mosterd, stukjes knoflook en peterselie in de keukenmachine. Je kan ook een krachtige staafmixer gebruiken. Mix tot je een romige saus krijgt. 
9. Serveer de groenten op een bord of schaal. Schenk er wat mosterd-walnoten saus overheen. En tot slot kun je het garneren met bladmosterd of venkelloof. 

Eet smakelijk! 🍽️
@sbegheijn 

#herfstkoken #knolselderij  #nieuweoogst  #tuinderij
Geroosterde knolselderij met mosterd-walnotensaus 🍁🍂. 
Koken met wat er nog in huis is, zorgt altijd voor leuke combinaties🍊. De magic touch in dit gerecht is de sinaasappel, niet weglaten dus! Het mosterdsausje geeft pit en maakt het helemaal af. 

Uit de tuin:
knolselderij
bladmosterd 
peterselie 
optioneel venkel en loof

Overig:
250 g kastanjechampignons
boter
olijfolie 
rasp van 1 sinaasappel
peper
chilivlokken 

50 g walnoten
100 ml amandelmelk 
2 tl mosterd
1 kleine teen knoflook 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 á 2 cm. 
3. Als je een venkel hebt geoogst, kun je deze toevoegen aan het gerecht. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd in reepjes. 
4. Smelt een stukje boter in de pan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de knolselderij rondom licht bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de venkel toe en bak nog een paar minuten mee. 
5. Halveer ondertussen de kastanjechampignons. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 
6. Voeg de knolselderij en venkel toe. Rasp de sinaasappelschil eroverheen. Verdeel een snuf peper en een snuf chilivlokken over de groenten. 
7. Rooster de groenten in de oven tot de knolselderij zacht is. Dit zal ongeveer 10-20 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de blokjes. 
8. Doe voor de saus de walnoten, amandelmelk, mosterd, stukjes knoflook en peterselie in de keukenmachine. Je kan ook een krachtige staafmixer gebruiken. Mix tot je een romige saus krijgt. 
9. Serveer de groenten op een bord of schaal. Schenk er wat mosterd-walnoten saus overheen. En tot slot kun je het garneren met bladmosterd of venkelloof. 

Eet smakelijk! 🍽️
@sbegheijn 

#herfstkoken #knolselderij  #nieuweoogst  #tuinderij
Geroosterde knolselderij met mosterd-walnotensaus 🍁🍂. 
Koken met wat er nog in huis is, zorgt altijd voor leuke combinaties🍊. De magic touch in dit gerecht is de sinaasappel, niet weglaten dus! Het mosterdsausje geeft pit en maakt het helemaal af. 

Uit de tuin:
knolselderij
bladmosterd 
peterselie 
optioneel venkel en loof

Overig:
250 g kastanjechampignons
boter
olijfolie 
rasp van 1 sinaasappel
peper
chilivlokken 

50 g walnoten
100 ml amandelmelk 
2 tl mosterd
1 kleine teen knoflook 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 á 2 cm. 
3. Als je een venkel hebt geoogst, kun je deze toevoegen aan het gerecht. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd in reepjes. 
4. Smelt een stukje boter in de pan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de knolselderij rondom licht bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de venkel toe en bak nog een paar minuten mee. 
5. Halveer ondertussen de kastanjechampignons. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 
6. Voeg de knolselderij en venkel toe. Rasp de sinaasappelschil eroverheen. Verdeel een snuf peper en een snuf chilivlokken over de groenten. 
7. Rooster de groenten in de oven tot de knolselderij zacht is. Dit zal ongeveer 10-20 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de blokjes. 
8. Doe voor de saus de walnoten, amandelmelk, mosterd, stukjes knoflook en peterselie in de keukenmachine. Je kan ook een krachtige staafmixer gebruiken. Mix tot je een romige saus krijgt. 
9. Serveer de groenten op een bord of schaal. Schenk er wat mosterd-walnoten saus overheen. En tot slot kun je het garneren met bladmosterd of venkelloof. 

Eet smakelijk! 🍽️
@sbegheijn 

#herfstkoken #knolselderij  #nieuweoogst  #tuinderij
Geroosterde knolselderij met mosterd-walnotensaus 🍁🍂. Koken met wat er nog in huis is, zorgt altijd voor leuke combinaties🍊. De magic touch in dit gerecht is de sinaasappel, niet weglaten dus! Het mosterdsausje geeft pit en maakt het helemaal af. Uit de tuin: knolselderij bladmosterd peterselie optioneel venkel en loof Overig: 250 g kastanjechampignons boter olijfolie rasp van 1 sinaasappel peper chilivlokken 50 g walnoten 100 ml amandelmelk 2 tl mosterd 1 kleine teen knoflook 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 2. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 á 2 cm. 3. Als je een venkel hebt geoogst, kun je deze toevoegen aan het gerecht. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd in reepjes. 4. Smelt een stukje boter in de pan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de knolselderij rondom licht bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de venkel toe en bak nog een paar minuten mee. 5. Halveer ondertussen de kastanjechampignons. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 6. Voeg de knolselderij en venkel toe. Rasp de sinaasappelschil eroverheen. Verdeel een snuf peper en een snuf chilivlokken over de groenten. 7. Rooster de groenten in de oven tot de knolselderij zacht is. Dit zal ongeveer 10-20 minuten duren, afhankelijk van de grootte van de blokjes. 8. Doe voor de saus de walnoten, amandelmelk, mosterd, stukjes knoflook en peterselie in de keukenmachine. Je kan ook een krachtige staafmixer gebruiken. Mix tot je een romige saus krijgt. 9. Serveer de groenten op een bord of schaal. Schenk er wat mosterd-walnoten saus overheen. En tot slot kun je het garneren met bladmosterd of venkelloof. Eet smakelijk! 🍽️ @sbegheijn #herfstkoken #knolselderij #nieuweoogst #tuinderij
3 months ago
View on Instagram |
7/8
Wat een mooie herfstoogst deze week! Met nieuw op het menu onze knolselderij!

Wat een najaar draaien we met elkaar op de tuin! De eerste nachtvorst is dan toch eindelijk daar, maar we hebben een aantal weken mooie extra groei gehad!
Wat een mooie herfstoogst deze week! Met nieuw op het menu onze knolselderij! Wat een najaar draaien we met elkaar op de tuin! De eerste nachtvorst is dan toch eindelijk daar, maar we hebben een aantal weken mooie extra groei gehad!
4 months ago
View on Instagram |
8/8