over ons

stukje tekst ontstaan/ achtergrond vd tuin

Ontstaan van de tuin

Met onze tuin willen we jou dichter bij de natuur brengen en laten ervaren hoe groente en fruit door de seizoenen heen groeit en bloeit. 

Het eerste zaadje werd geplant in de zomer van 2020. Joeri kwam kijken bij Bram op de tuinderij. Hij wilde graag dicht bij de natuur staan en echt lokaal en duurzaam bezig zijn met groente. Vanaf toen is de samenwerking gaan groeien. Eerst op de tuin, en later tijdens hovenierswerk. Ondertussen groeide bij Joeri de droom om vanuit een eigen tuinderij anderen te laten zien, proeven en ervaren hoe lokaal en seizoensgebonden eten smaakt en groeit. 

Een van de eerste locaties die bij Joeri opkwam was informatieboerderij Zorgvrij. Een plek waar veel gezinnen komen, een organisatie die graag wil verduurzamen en die educatie hoog in het vaandel heeft staan. Begin 2022 heeft Bram zich aangesloten bij de tuin. Samen willen we van onze tuinderij een groene, fijne plek maken waar biodiversiteit en het telen van groente hand in hand gaan. 

De kern is het kweken van groente en klein fruit. Daarnaast is de tuin ook de inspiratiebron voor catering, hovenierswerk en in de toekomst workshops. 

Wij werken met de natuur aan duurzame landbouw

Joeri Gerrits

Na bijna 10 jaar kleinschalig ondernemen in de event catering wil ik nog duurzamer en lokaler bezig zijn met eten en iets bijdragen een het verbeteren van het voedselsysteem en onze planeet. 

Na twee jaar ervaring en kennis opdoen bij verschillende tuinderijen en cursussen is het tijd voor mijn eigen tuinderij. Ik wil graag anderen laten zien hoe lokaal, ecologisch en seizoensgebonden eten groeit en smaakt. 

Ik verwelkom je graag op onze tuinderij en laat je zien wat er momenteel in het seizoen is. Ook vertel ik je graag over wat je met onze groente kan doen in de keuken om het meeste uit je smaakvolle goede groente te halen.

Daarnaast blijf ik cateren voor bedrijfsfeesten, huwelijken, verjaardagen en congressen. Met mijn eten wil ik je laten zien hoe lekker en voedzaam lokaal eten kan zijn. 

Ik geloof erin de voedselketen zo kort mogelijk te houden. We beperken met elkaar de voedselkilometers en brengen de menselijke maat terug in ons eten. Door verantwoord te telen, bouw je daarnaast aan een gezonde bodem, meer biodiversiteit en maak je een klein stukje aarde zo goed mogelijk voor onszelf en alles om ons heen.

Bram Derckx

Bram heeft een passie voor natuur. Zo is hij actief geweest op de zelfoogsttuin Tuinderij de Waardering in Haarlem. Nu is hij actief als hovenier, tuinder en ecologisch beheerder.

Zijn idealen zijn voornamelijk het creëren van meer natuur op bijv. daken, industrieterrein of gewoon in de voor- en achtertuin. En uiteraard alles wat met eetbare gewassen te maken heeft.

Voordat hij werkte in het groen hield hij zich bezig met het maken van websites en advertenties zowel fysiek als digitaal.

Sinds 2015 begon hij zichzelf om te scholen in het groen en begon met vrijwilligerswerk op een zelfoogsttuin. Een jaar later startte hij zijn eigen bedrijf en werkte voornamelijk als ZZP’er voor andere hoveniersbedrijven. Tegelijkertijd begon hij een stadslandbouwproject in de Waarderpolder te Haarlem, genaamd: Tuinderij de Waardering. Inmiddels is die tuinderij te vinden in Schalkwijk Haarlem.

Vanaf 2022 is hij actief bij de ontwikkeling van onze tuinderij. 

Instagram
Het oogstseizoen loopt ten einde en deze week kun je 5 groenten kiezen in de pop-up store! Heb je venkel gekozen? Dan volgt hier een recept voor Siciliaanse venkelsalade. Lekker bij een pastagerecht of ovenschotel voor wat extra vitamines. 

Uit de tuin:
venkel
vers venkelloof
munt

Overig:
sinaasappel
zwarte (kalamata) olijven
je allerlekkerste olijfolie
peper/zout
evt. agavesiroop

1. Pel de schil van de sinaasappel en snijd de parten in blokjes. Verwijder eventuele pitten.
2. Snijd de olijven in plakjes.
3. Snijd het loof van de venkel. Bewaar de mooiste takjes voor garnering van je salade. Halveer de venkel en verwijder de kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Je kunt de venkel rauw eten zoals de Sicilianen doen, maar even roerbakken is ook lekker voor een lauwwarme herfstsalade. 
4. Voeg de venkel, sinaasappel en olijven samen. Garneer met venkelloof en munt. 
5. Meng voor de dressing de olijfolie met wat peper en zout. Als je van zoet houdt, kun je nog wat agavesiroop toevoegen. 

Buon appetito🍴
@sbegheijn 

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente
Het oogstseizoen loopt ten einde en deze week kun je 5 groenten kiezen in de pop-up store! Heb je venkel gekozen? Dan volgt hier een recept voor Siciliaanse venkelsalade. Lekker bij een pastagerecht of ovenschotel voor wat extra vitamines. 

Uit de tuin:
venkel
vers venkelloof
munt

Overig:
sinaasappel
zwarte (kalamata) olijven
je allerlekkerste olijfolie
peper/zout
evt. agavesiroop

1. Pel de schil van de sinaasappel en snijd de parten in blokjes. Verwijder eventuele pitten.
2. Snijd de olijven in plakjes.
3. Snijd het loof van de venkel. Bewaar de mooiste takjes voor garnering van je salade. Halveer de venkel en verwijder de kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Je kunt de venkel rauw eten zoals de Sicilianen doen, maar even roerbakken is ook lekker voor een lauwwarme herfstsalade. 
4. Voeg de venkel, sinaasappel en olijven samen. Garneer met venkelloof en munt. 
5. Meng voor de dressing de olijfolie met wat peper en zout. Als je van zoet houdt, kun je nog wat agavesiroop toevoegen. 

Buon appetito🍴
@sbegheijn 

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente
Het oogstseizoen loopt ten einde en deze week kun je 5 groenten kiezen in de pop-up store! Heb je venkel gekozen? Dan volgt hier een recept voor Siciliaanse venkelsalade. Lekker bij een pastagerecht of ovenschotel voor wat extra vitamines. Uit de tuin: venkel vers venkelloof munt Overig: sinaasappel zwarte (kalamata) olijven je allerlekkerste olijfolie peper/zout evt. agavesiroop 1. Pel de schil van de sinaasappel en snijd de parten in blokjes. Verwijder eventuele pitten. 2. Snijd de olijven in plakjes. 3. Snijd het loof van de venkel. Bewaar de mooiste takjes voor garnering van je salade. Halveer de venkel en verwijder de kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Je kunt de venkel rauw eten zoals de Sicilianen doen, maar even roerbakken is ook lekker voor een lauwwarme herfstsalade. 4. Voeg de venkel, sinaasappel en olijven samen. Garneer met venkelloof en munt. 5. Meng voor de dressing de olijfolie met wat peper en zout. Als je van zoet houdt, kun je nog wat agavesiroop toevoegen. Buon appetito🍴 @sbegheijn #zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente
2 weeks ago
View on Instagram |
1/8
Spruitjes.. de meest ondergewaardeerde groente die er is. Met een juiste smaakcombinatie en bereiding hoeven ze helemaal niet bitter te zijn! Dit bijgerecht heeft de perfecte balans; licht bitter van de spruitjes, zoet van de cranberry en zoutig door de gemarineerde kokos. 

Uit de tuin:
spruitjes

Overig:
gedroogde cranberry’s 
walnoten of pecannoten
olijfolie
peper/zout
kokosschaafsel
sojasaus 
agavesiroop 
rookaroma

Tip: geen rookaroma kunnen vinden? Je kunt de gemarineerde kokos ook vervangen door (vega) spekjes. 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. 
2. Maak de spruitjes schoon, verwijder eventueel het buitenste blad en halveer. 
3. Rooster de spruitjes met wat olie, agavesiroop, peper en zout voor 20-25 minuten in de oven. Schep na 10 minuten een keertje om. 
4. Rooster een handje kokosschaafsel in een droge pan. Als de kokos lichtbruin gekleurd is voeg je 1 el sojasaus, 1 tl agavesiroop en een paar druppels rookaroma toe. Blijf husselen tot het meeste vocht verdampt is. 
5. Als de spruitjes gaar zijn voeg je de cranberry’s, noten en kokos ‘spekjes’ toe. 

Eet smakelijk! 🍽️
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #spruitjes
Spruitjes.. de meest ondergewaardeerde groente die er is. Met een juiste smaakcombinatie en bereiding hoeven ze helemaal niet bitter te zijn! Dit bijgerecht heeft de perfecte balans; licht bitter van de spruitjes, zoet van de cranberry en zoutig door de gemarineerde kokos. 

Uit de tuin:
spruitjes

Overig:
gedroogde cranberry’s 
walnoten of pecannoten
olijfolie
peper/zout
kokosschaafsel
sojasaus 
agavesiroop 
rookaroma

Tip: geen rookaroma kunnen vinden? Je kunt de gemarineerde kokos ook vervangen door (vega) spekjes. 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. 
2. Maak de spruitjes schoon, verwijder eventueel het buitenste blad en halveer. 
3. Rooster de spruitjes met wat olie, agavesiroop, peper en zout voor 20-25 minuten in de oven. Schep na 10 minuten een keertje om. 
4. Rooster een handje kokosschaafsel in een droge pan. Als de kokos lichtbruin gekleurd is voeg je 1 el sojasaus, 1 tl agavesiroop en een paar druppels rookaroma toe. Blijf husselen tot het meeste vocht verdampt is. 
5. Als de spruitjes gaar zijn voeg je de cranberry’s, noten en kokos ‘spekjes’ toe. 

Eet smakelijk! 🍽️
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #spruitjes
Spruitjes.. de meest ondergewaardeerde groente die er is. Met een juiste smaakcombinatie en bereiding hoeven ze helemaal niet bitter te zijn! Dit bijgerecht heeft de perfecte balans; licht bitter van de spruitjes, zoet van de cranberry en zoutig door de gemarineerde kokos. Uit de tuin: spruitjes Overig: gedroogde cranberry’s walnoten of pecannoten olijfolie peper/zout kokosschaafsel sojasaus agavesiroop rookaroma Tip: geen rookaroma kunnen vinden? Je kunt de gemarineerde kokos ook vervangen door (vega) spekjes. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. 2. Maak de spruitjes schoon, verwijder eventueel het buitenste blad en halveer. 3. Rooster de spruitjes met wat olie, agavesiroop, peper en zout voor 20-25 minuten in de oven. Schep na 10 minuten een keertje om. 4. Rooster een handje kokosschaafsel in een droge pan. Als de kokos lichtbruin gekleurd is voeg je 1 el sojasaus, 1 tl agavesiroop en een paar druppels rookaroma toe. Blijf husselen tot het meeste vocht verdampt is. 5. Als de spruitjes gaar zijn voeg je de cranberry’s, noten en kokos ‘spekjes’ toe. Eet smakelijk! 🍽️ @sbegheijn #zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #spruitjes
3 weeks ago
View on Instagram |
2/8
Receptje van de week: Geroosterde pastinaak met whipped feta. En wil je er een groter gerecht van maken? Dan kun je worteltjes toevoegen 🥕. 

Uit de tuin:
pastinaak 
verse kruiden (bijv. tijm of peterselie)

Overig:
150 g feta
3 el stevige (plantaardige) yoghurt
1 el olijfolie 
2 el agavesiroop
peper
geroosterde hazelnoten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
2. Maak de pastinaak schoon en snijd in de lengte repen. Leg in een ovenschaal en besprenkel met 1 el agavesiroop. Rooster voor 25-30 minuten in de oven.
3. Doe de feta, yoghurt en olijfolie in de keukenmachine. Mix voor 2 minuten tot een romig geheel.
4. Voeg 1 el agavesiroop en peper naar smaak toe en mix nog kort. 
5. Schep de whipped feta op een bord. Leg de geroosterde pastinaak erop. Bestrooi met tijmblaadjes en gehakte hazelnoten. 

Eet smakelijk! ✨
@sbegheijn 

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pastinaak
Receptje van de week: Geroosterde pastinaak met whipped feta. En wil je er een groter gerecht van maken? Dan kun je worteltjes toevoegen 🥕. 

Uit de tuin:
pastinaak 
verse kruiden (bijv. tijm of peterselie)

Overig:
150 g feta
3 el stevige (plantaardige) yoghurt
1 el olijfolie 
2 el agavesiroop
peper
geroosterde hazelnoten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
2. Maak de pastinaak schoon en snijd in de lengte repen. Leg in een ovenschaal en besprenkel met 1 el agavesiroop. Rooster voor 25-30 minuten in de oven.
3. Doe de feta, yoghurt en olijfolie in de keukenmachine. Mix voor 2 minuten tot een romig geheel.
4. Voeg 1 el agavesiroop en peper naar smaak toe en mix nog kort. 
5. Schep de whipped feta op een bord. Leg de geroosterde pastinaak erop. Bestrooi met tijmblaadjes en gehakte hazelnoten. 

Eet smakelijk! ✨
@sbegheijn 

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pastinaak
Receptje van de week: Geroosterde pastinaak met whipped feta. En wil je er een groter gerecht van maken? Dan kun je worteltjes toevoegen 🥕. Uit de tuin: pastinaak verse kruiden (bijv. tijm of peterselie) Overig: 150 g feta 3 el stevige (plantaardige) yoghurt 1 el olijfolie 2 el agavesiroop peper geroosterde hazelnoten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 2. Maak de pastinaak schoon en snijd in de lengte repen. Leg in een ovenschaal en besprenkel met 1 el agavesiroop. Rooster voor 25-30 minuten in de oven. 3. Doe de feta, yoghurt en olijfolie in de keukenmachine. Mix voor 2 minuten tot een romig geheel. 4. Voeg 1 el agavesiroop en peper naar smaak toe en mix nog kort. 5. Schep de whipped feta op een bord. Leg de geroosterde pastinaak erop. Bestrooi met tijmblaadjes en gehakte hazelnoten. Eet smakelijk! ✨ @sbegheijn #zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pastinaak
4 weeks ago
View on Instagram |
3/8
We zijn weer geopend! De laatste oogstweken van het jaar zijn we geopend als popup store op #boerenerfspaarnwoude. We staan in een van de stallen van @boerderijzorgvrij. 

De tuin is te nat voor al onze deelnemers. Dus wij oogsten zelf en onze deelnemers kunnen in t winkeltje de aandelen ophalen. 

En onze eerste nieuwe klanten 🦆🦆zijn al binnen!

#csa #herfst #nat #seizoensgroente #popup #duurzaam #biologisch #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #velsencityblog #velsennoord #velsenzuid
We zijn weer geopend! De laatste oogstweken van het jaar zijn we geopend als popup store op #boerenerfspaarnwoude. We staan in een van de stallen van @boerderijzorgvrij. 

De tuin is te nat voor al onze deelnemers. Dus wij oogsten zelf en onze deelnemers kunnen in t winkeltje de aandelen ophalen. 

En onze eerste nieuwe klanten 🦆🦆zijn al binnen!

#csa #herfst #nat #seizoensgroente #popup #duurzaam #biologisch #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #velsencityblog #velsennoord #velsenzuid
We zijn weer geopend! De laatste oogstweken van het jaar zijn we geopend als popup store op #boerenerfspaarnwoude. We staan in een van de stallen van @boerderijzorgvrij. 

De tuin is te nat voor al onze deelnemers. Dus wij oogsten zelf en onze deelnemers kunnen in t winkeltje de aandelen ophalen. 

En onze eerste nieuwe klanten 🦆🦆zijn al binnen!

#csa #herfst #nat #seizoensgroente #popup #duurzaam #biologisch #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #velsencityblog #velsennoord #velsenzuid
We zijn weer geopend! De laatste oogstweken van het jaar zijn we geopend als popup store op #boerenerfspaarnwoude. We staan in een van de stallen van @boerderijzorgvrij. De tuin is te nat voor al onze deelnemers. Dus wij oogsten zelf en onze deelnemers kunnen in t winkeltje de aandelen ophalen. En onze eerste nieuwe klanten 🦆🦆zijn al binnen! #csa #herfst #nat #seizoensgroente #popup #duurzaam #biologisch #haarlem #spaarndam #velserbroek #ijmuiden #velsencityblog #velsennoord #velsenzuid
1 month ago
View on Instagram |
4/8
Veel Hollandse ‘vergeten groenten’ eindigen in de soep. Heerlijk, maar ook zonde… Je kunt er zoveel meer mee!Hieronder inspiratie voor een heerlijk voorgerecht (2 personen) met koolrabi.

Warme koolrabi carpaccio met rode pesto

Uit de tuin: 
koolrabi
salie 

Overig:
smaakvolle kleine tomaatjes
rode pesto 
pijnboompitjes

1. Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken van 2-3 mm.
2. Bak de koolrabi in een beetje olijfolie zacht, maar niet te bruin. Beide kanten een paar minuten, afhankelijk van de dikte. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
3. Halveer een handvol kleine tomaatjes. Bak de tomaatjes op laag vuur opnieuw in olijfolie en voeg 2 el rode pesto toe. Plet de tomaatjes met een vork, zodat de sappen eruit lopen. 
4. Rooster 2 el pijnboompitten in een droge pan. 
5. Bak een aantal blaadjes salie ter garnering in olijfolie. 
6. Leg de plakjes koolrabi dakpansgewijs op een bord. Schep er wat tomaatjes in rode pesto op. Garneer met salie en pijnboompitten.

Eet smakelijk! 🍴
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #koolrabi #vergetengroente
Veel Hollandse ‘vergeten groenten’ eindigen in de soep. Heerlijk, maar ook zonde… Je kunt er zoveel meer mee!Hieronder inspiratie voor een heerlijk voorgerecht (2 personen) met koolrabi.

Warme koolrabi carpaccio met rode pesto

Uit de tuin: 
koolrabi
salie 

Overig:
smaakvolle kleine tomaatjes
rode pesto 
pijnboompitjes

1. Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken van 2-3 mm.
2. Bak de koolrabi in een beetje olijfolie zacht, maar niet te bruin. Beide kanten een paar minuten, afhankelijk van de dikte. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
3. Halveer een handvol kleine tomaatjes. Bak de tomaatjes op laag vuur opnieuw in olijfolie en voeg 2 el rode pesto toe. Plet de tomaatjes met een vork, zodat de sappen eruit lopen. 
4. Rooster 2 el pijnboompitten in een droge pan. 
5. Bak een aantal blaadjes salie ter garnering in olijfolie. 
6. Leg de plakjes koolrabi dakpansgewijs op een bord. Schep er wat tomaatjes in rode pesto op. Garneer met salie en pijnboompitten.

Eet smakelijk! 🍴
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #koolrabi #vergetengroente
Veel Hollandse ‘vergeten groenten’ eindigen in de soep. Heerlijk, maar ook zonde… Je kunt er zoveel meer mee!Hieronder inspiratie voor een heerlijk voorgerecht (2 personen) met koolrabi.

Warme koolrabi carpaccio met rode pesto

Uit de tuin: 
koolrabi
salie 

Overig:
smaakvolle kleine tomaatjes
rode pesto 
pijnboompitjes

1. Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken van 2-3 mm.
2. Bak de koolrabi in een beetje olijfolie zacht, maar niet te bruin. Beide kanten een paar minuten, afhankelijk van de dikte. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
3. Halveer een handvol kleine tomaatjes. Bak de tomaatjes op laag vuur opnieuw in olijfolie en voeg 2 el rode pesto toe. Plet de tomaatjes met een vork, zodat de sappen eruit lopen. 
4. Rooster 2 el pijnboompitten in een droge pan. 
5. Bak een aantal blaadjes salie ter garnering in olijfolie. 
6. Leg de plakjes koolrabi dakpansgewijs op een bord. Schep er wat tomaatjes in rode pesto op. Garneer met salie en pijnboompitten.

Eet smakelijk! 🍴
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #koolrabi #vergetengroente
Veel Hollandse ‘vergeten groenten’ eindigen in de soep. Heerlijk, maar ook zonde… Je kunt er zoveel meer mee!Hieronder inspiratie voor een heerlijk voorgerecht (2 personen) met koolrabi.

Warme koolrabi carpaccio met rode pesto

Uit de tuin: 
koolrabi
salie 

Overig:
smaakvolle kleine tomaatjes
rode pesto 
pijnboompitjes

1. Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken van 2-3 mm.
2. Bak de koolrabi in een beetje olijfolie zacht, maar niet te bruin. Beide kanten een paar minuten, afhankelijk van de dikte. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
3. Halveer een handvol kleine tomaatjes. Bak de tomaatjes op laag vuur opnieuw in olijfolie en voeg 2 el rode pesto toe. Plet de tomaatjes met een vork, zodat de sappen eruit lopen. 
4. Rooster 2 el pijnboompitten in een droge pan. 
5. Bak een aantal blaadjes salie ter garnering in olijfolie. 
6. Leg de plakjes koolrabi dakpansgewijs op een bord. Schep er wat tomaatjes in rode pesto op. Garneer met salie en pijnboompitten.

Eet smakelijk! 🍴
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #koolrabi #vergetengroente
Veel Hollandse ‘vergeten groenten’ eindigen in de soep. Heerlijk, maar ook zonde… Je kunt er zoveel meer mee!Hieronder inspiratie voor een heerlijk voorgerecht (2 personen) met koolrabi. Warme koolrabi carpaccio met rode pesto Uit de tuin: koolrabi salie Overig: smaakvolle kleine tomaatjes rode pesto pijnboompitjes 1. Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken van 2-3 mm. 2. Bak de koolrabi in een beetje olijfolie zacht, maar niet te bruin. Beide kanten een paar minuten, afhankelijk van de dikte. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. 3. Halveer een handvol kleine tomaatjes. Bak de tomaatjes op laag vuur opnieuw in olijfolie en voeg 2 el rode pesto toe. Plet de tomaatjes met een vork, zodat de sappen eruit lopen. 4. Rooster 2 el pijnboompitten in een droge pan. 5. Bak een aantal blaadjes salie ter garnering in olijfolie. 6. Leg de plakjes koolrabi dakpansgewijs op een bord. Schep er wat tomaatjes in rode pesto op. Garneer met salie en pijnboompitten. Eet smakelijk! 🍴 @sbegheijn #zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #koolrabi #vergetengroente
1 month ago
View on Instagram |
5/8
Knolselderijsteak met pompoenpuree en yacon. Een heerlijk herfstig gerecht voor het weekend met maar liefst drie groenten van de oogst deze week! 

Uit de tuin:
knolselderij
pompoen 
yacon (of groene appel als alternatief)
verse kruiden (bijv. tijm, salie of rozemarijn)

Overig:
olijfolie 
peper/zout
(amandel)melk

Tip: lekker met rode krieltjes en rozemarijn uit de oven!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
2. Snijd het loof van de knolselderij en schil met een dunschiller het buitenste laagje eraf. Was vervolgens heel goed om slakjes en wormpjes te verwijderen!
3. Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Je krijgt zo’n 4 plakken per knol. 
4. Kwast beide kanten royaal in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.  Leg in een ovenschaal.
5. Rooster 45 minuten in de oven en keer de plakken halverwege om. 
6. Snijd een halve pompoen in blokjes en kook 10-12 minuten in water met een paar takjes verse kruiden. Je moet er gemakkelijk met een vork doorheen kunnen prikken. 
7. Pureer de pompoen in een keukenmachine (zonder de takjes). Voeg een scheut olijfolie en melk toe. De purée moet fluweelzacht van structuur worden. 
8. Schil de yacon en snijd in hele dunne plakjes. 
9. Serveer de knolselderijsteak met een laagje pompoenpuree. Maak af met wat plakjes yacon en een takje verse kruiden. 

Eet smakelijk!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pompoen #knolselderij #plantaardig
Knolselderijsteak met pompoenpuree en yacon. Een heerlijk herfstig gerecht voor het weekend met maar liefst drie groenten van de oogst deze week! 

Uit de tuin:
knolselderij
pompoen 
yacon (of groene appel als alternatief)
verse kruiden (bijv. tijm, salie of rozemarijn)

Overig:
olijfolie 
peper/zout
(amandel)melk

Tip: lekker met rode krieltjes en rozemarijn uit de oven!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
2. Snijd het loof van de knolselderij en schil met een dunschiller het buitenste laagje eraf. Was vervolgens heel goed om slakjes en wormpjes te verwijderen!
3. Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Je krijgt zo’n 4 plakken per knol. 
4. Kwast beide kanten royaal in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.  Leg in een ovenschaal.
5. Rooster 45 minuten in de oven en keer de plakken halverwege om. 
6. Snijd een halve pompoen in blokjes en kook 10-12 minuten in water met een paar takjes verse kruiden. Je moet er gemakkelijk met een vork doorheen kunnen prikken. 
7. Pureer de pompoen in een keukenmachine (zonder de takjes). Voeg een scheut olijfolie en melk toe. De purée moet fluweelzacht van structuur worden. 
8. Schil de yacon en snijd in hele dunne plakjes. 
9. Serveer de knolselderijsteak met een laagje pompoenpuree. Maak af met wat plakjes yacon en een takje verse kruiden. 

Eet smakelijk!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pompoen #knolselderij #plantaardig
Knolselderijsteak met pompoenpuree en yacon. Een heerlijk herfstig gerecht voor het weekend met maar liefst drie groenten van de oogst deze week! 

Uit de tuin:
knolselderij
pompoen 
yacon (of groene appel als alternatief)
verse kruiden (bijv. tijm, salie of rozemarijn)

Overig:
olijfolie 
peper/zout
(amandel)melk

Tip: lekker met rode krieltjes en rozemarijn uit de oven!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
2. Snijd het loof van de knolselderij en schil met een dunschiller het buitenste laagje eraf. Was vervolgens heel goed om slakjes en wormpjes te verwijderen!
3. Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Je krijgt zo’n 4 plakken per knol. 
4. Kwast beide kanten royaal in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.  Leg in een ovenschaal.
5. Rooster 45 minuten in de oven en keer de plakken halverwege om. 
6. Snijd een halve pompoen in blokjes en kook 10-12 minuten in water met een paar takjes verse kruiden. Je moet er gemakkelijk met een vork doorheen kunnen prikken. 
7. Pureer de pompoen in een keukenmachine (zonder de takjes). Voeg een scheut olijfolie en melk toe. De purée moet fluweelzacht van structuur worden. 
8. Schil de yacon en snijd in hele dunne plakjes. 
9. Serveer de knolselderijsteak met een laagje pompoenpuree. Maak af met wat plakjes yacon en een takje verse kruiden. 

Eet smakelijk!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pompoen #knolselderij #plantaardig
Knolselderijsteak met pompoenpuree en yacon. Een heerlijk herfstig gerecht voor het weekend met maar liefst drie groenten van de oogst deze week! Uit de tuin: knolselderij pompoen yacon (of groene appel als alternatief) verse kruiden (bijv. tijm, salie of rozemarijn) Overig: olijfolie peper/zout (amandel)melk Tip: lekker met rode krieltjes en rozemarijn uit de oven! 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. 2. Snijd het loof van de knolselderij en schil met een dunschiller het buitenste laagje eraf. Was vervolgens heel goed om slakjes en wormpjes te verwijderen! 3. Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer 1 cm dik. Je krijgt zo’n 4 plakken per knol. 4. Kwast beide kanten royaal in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg in een ovenschaal. 5. Rooster 45 minuten in de oven en keer de plakken halverwege om. 6. Snijd een halve pompoen in blokjes en kook 10-12 minuten in water met een paar takjes verse kruiden. Je moet er gemakkelijk met een vork doorheen kunnen prikken. 7. Pureer de pompoen in een keukenmachine (zonder de takjes). Voeg een scheut olijfolie en melk toe. De purée moet fluweelzacht van structuur worden. 8. Schil de yacon en snijd in hele dunne plakjes. 9. Serveer de knolselderijsteak met een laagje pompoenpuree. Maak af met wat plakjes yacon en een takje verse kruiden. Eet smakelijk! @sbegheijn #zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pompoen #knolselderij #plantaardig
2 months ago
View on Instagram |
6/8
Like dit bericht als je bij rode kool ook aan appel denkt! 🍎
Het is een gouden combinatie, zo ook in dit gerecht. De rode kool wordt bereid zonder te koken. Wist je dat dat kan? En vergeet de geroosterde sesamzaadjes niet. Klein van stuk, groot van smaak. 

Kleurrijke rode kool salade (2 personen)

Uit de tuin:
350 g rode kool (kwart kool)
3 stengels bleekselderij
takje dragon

Overig:
150 g orzo 
1 appel
50 g rozijnen
granaatappelpitjes
3 el sesamzaadjes 
2 handjes walnoten

50 ml rode wijnazijn
30 ml gembersiroop
kaneel
1 sinaasappel 
20 ml zonnebloemolie
peper/zout

1. Snijd de rode kool heel fijn in reepjes. Goed wassen🐌!!
2. Verwarm de rode wijnazijn met gembersiroop, een snuf kaneel en een takje dragon in een pannetje. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur. 
3. Voeg de rasp van een halve sinaasappel en al het sap toe. Roer de zonnebloemolie erdoor en breng op smaak met peper/zout.
4. Doe de rode kool en rozijnen in een kom en giet de warme dressing (zonder dragontakje) er overheen. Laat de kool een uurtje staan en roer af en toe om. Hierdoor wordt de kool zachter en minder bitter!
5. Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking. 
6. Snijd de appel en bleekselderij in dunne plakjes. 
7. Rooster de sesamzaadjes en walnoten apart van elkaar. 
8. Giet de rode kool af en mix met de sesamzaadjes. Voeg de orzo, appel en bleekselderij toe. 
9. Schep de salade op de borden en garneer met granaatappelpitjes en geroosterde walnoten. 

Eet smakelijk 🍽️!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #rodekool #plantaardig
Like dit bericht als je bij rode kool ook aan appel denkt! 🍎
Het is een gouden combinatie, zo ook in dit gerecht. De rode kool wordt bereid zonder te koken. Wist je dat dat kan? En vergeet de geroosterde sesamzaadjes niet. Klein van stuk, groot van smaak. 

Kleurrijke rode kool salade (2 personen)

Uit de tuin:
350 g rode kool (kwart kool)
3 stengels bleekselderij
takje dragon

Overig:
150 g orzo 
1 appel
50 g rozijnen
granaatappelpitjes
3 el sesamzaadjes 
2 handjes walnoten

50 ml rode wijnazijn
30 ml gembersiroop
kaneel
1 sinaasappel 
20 ml zonnebloemolie
peper/zout

1. Snijd de rode kool heel fijn in reepjes. Goed wassen🐌!!
2. Verwarm de rode wijnazijn met gembersiroop, een snuf kaneel en een takje dragon in een pannetje. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur. 
3. Voeg de rasp van een halve sinaasappel en al het sap toe. Roer de zonnebloemolie erdoor en breng op smaak met peper/zout.
4. Doe de rode kool en rozijnen in een kom en giet de warme dressing (zonder dragontakje) er overheen. Laat de kool een uurtje staan en roer af en toe om. Hierdoor wordt de kool zachter en minder bitter!
5. Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking. 
6. Snijd de appel en bleekselderij in dunne plakjes. 
7. Rooster de sesamzaadjes en walnoten apart van elkaar. 
8. Giet de rode kool af en mix met de sesamzaadjes. Voeg de orzo, appel en bleekselderij toe. 
9. Schep de salade op de borden en garneer met granaatappelpitjes en geroosterde walnoten. 

Eet smakelijk 🍽️!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #rodekool #plantaardig
Like dit bericht als je bij rode kool ook aan appel denkt! 🍎
Het is een gouden combinatie, zo ook in dit gerecht. De rode kool wordt bereid zonder te koken. Wist je dat dat kan? En vergeet de geroosterde sesamzaadjes niet. Klein van stuk, groot van smaak. 

Kleurrijke rode kool salade (2 personen)

Uit de tuin:
350 g rode kool (kwart kool)
3 stengels bleekselderij
takje dragon

Overig:
150 g orzo 
1 appel
50 g rozijnen
granaatappelpitjes
3 el sesamzaadjes 
2 handjes walnoten

50 ml rode wijnazijn
30 ml gembersiroop
kaneel
1 sinaasappel 
20 ml zonnebloemolie
peper/zout

1. Snijd de rode kool heel fijn in reepjes. Goed wassen🐌!!
2. Verwarm de rode wijnazijn met gembersiroop, een snuf kaneel en een takje dragon in een pannetje. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur. 
3. Voeg de rasp van een halve sinaasappel en al het sap toe. Roer de zonnebloemolie erdoor en breng op smaak met peper/zout.
4. Doe de rode kool en rozijnen in een kom en giet de warme dressing (zonder dragontakje) er overheen. Laat de kool een uurtje staan en roer af en toe om. Hierdoor wordt de kool zachter en minder bitter!
5. Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking. 
6. Snijd de appel en bleekselderij in dunne plakjes. 
7. Rooster de sesamzaadjes en walnoten apart van elkaar. 
8. Giet de rode kool af en mix met de sesamzaadjes. Voeg de orzo, appel en bleekselderij toe. 
9. Schep de salade op de borden en garneer met granaatappelpitjes en geroosterde walnoten. 

Eet smakelijk 🍽️!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #rodekool #plantaardig
Like dit bericht als je bij rode kool ook aan appel denkt! 🍎
Het is een gouden combinatie, zo ook in dit gerecht. De rode kool wordt bereid zonder te koken. Wist je dat dat kan? En vergeet de geroosterde sesamzaadjes niet. Klein van stuk, groot van smaak. 

Kleurrijke rode kool salade (2 personen)

Uit de tuin:
350 g rode kool (kwart kool)
3 stengels bleekselderij
takje dragon

Overig:
150 g orzo 
1 appel
50 g rozijnen
granaatappelpitjes
3 el sesamzaadjes 
2 handjes walnoten

50 ml rode wijnazijn
30 ml gembersiroop
kaneel
1 sinaasappel 
20 ml zonnebloemolie
peper/zout

1. Snijd de rode kool heel fijn in reepjes. Goed wassen🐌!!
2. Verwarm de rode wijnazijn met gembersiroop, een snuf kaneel en een takje dragon in een pannetje. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur. 
3. Voeg de rasp van een halve sinaasappel en al het sap toe. Roer de zonnebloemolie erdoor en breng op smaak met peper/zout.
4. Doe de rode kool en rozijnen in een kom en giet de warme dressing (zonder dragontakje) er overheen. Laat de kool een uurtje staan en roer af en toe om. Hierdoor wordt de kool zachter en minder bitter!
5. Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking. 
6. Snijd de appel en bleekselderij in dunne plakjes. 
7. Rooster de sesamzaadjes en walnoten apart van elkaar. 
8. Giet de rode kool af en mix met de sesamzaadjes. Voeg de orzo, appel en bleekselderij toe. 
9. Schep de salade op de borden en garneer met granaatappelpitjes en geroosterde walnoten. 

Eet smakelijk 🍽️!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #rodekool #plantaardig
Like dit bericht als je bij rode kool ook aan appel denkt! 🍎
Het is een gouden combinatie, zo ook in dit gerecht. De rode kool wordt bereid zonder te koken. Wist je dat dat kan? En vergeet de geroosterde sesamzaadjes niet. Klein van stuk, groot van smaak. 

Kleurrijke rode kool salade (2 personen)

Uit de tuin:
350 g rode kool (kwart kool)
3 stengels bleekselderij
takje dragon

Overig:
150 g orzo 
1 appel
50 g rozijnen
granaatappelpitjes
3 el sesamzaadjes 
2 handjes walnoten

50 ml rode wijnazijn
30 ml gembersiroop
kaneel
1 sinaasappel 
20 ml zonnebloemolie
peper/zout

1. Snijd de rode kool heel fijn in reepjes. Goed wassen🐌!!
2. Verwarm de rode wijnazijn met gembersiroop, een snuf kaneel en een takje dragon in een pannetje. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur. 
3. Voeg de rasp van een halve sinaasappel en al het sap toe. Roer de zonnebloemolie erdoor en breng op smaak met peper/zout.
4. Doe de rode kool en rozijnen in een kom en giet de warme dressing (zonder dragontakje) er overheen. Laat de kool een uurtje staan en roer af en toe om. Hierdoor wordt de kool zachter en minder bitter!
5. Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking. 
6. Snijd de appel en bleekselderij in dunne plakjes. 
7. Rooster de sesamzaadjes en walnoten apart van elkaar. 
8. Giet de rode kool af en mix met de sesamzaadjes. Voeg de orzo, appel en bleekselderij toe. 
9. Schep de salade op de borden en garneer met granaatappelpitjes en geroosterde walnoten. 

Eet smakelijk 🍽️!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #rodekool #plantaardig
Like dit bericht als je bij rode kool ook aan appel denkt! 🍎 Het is een gouden combinatie, zo ook in dit gerecht. De rode kool wordt bereid zonder te koken. Wist je dat dat kan? En vergeet de geroosterde sesamzaadjes niet. Klein van stuk, groot van smaak. Kleurrijke rode kool salade (2 personen) Uit de tuin: 350 g rode kool (kwart kool) 3 stengels bleekselderij takje dragon Overig: 150 g orzo 1 appel 50 g rozijnen granaatappelpitjes 3 el sesamzaadjes 2 handjes walnoten 50 ml rode wijnazijn 30 ml gembersiroop kaneel 1 sinaasappel 20 ml zonnebloemolie peper/zout 1. Snijd de rode kool heel fijn in reepjes. Goed wassen🐌!! 2. Verwarm de rode wijnazijn met gembersiroop, een snuf kaneel en een takje dragon in een pannetje. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur. 3. Voeg de rasp van een halve sinaasappel en al het sap toe. Roer de zonnebloemolie erdoor en breng op smaak met peper/zout. 4. Doe de rode kool en rozijnen in een kom en giet de warme dressing (zonder dragontakje) er overheen. Laat de kool een uurtje staan en roer af en toe om. Hierdoor wordt de kool zachter en minder bitter! 5. Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking. 6. Snijd de appel en bleekselderij in dunne plakjes. 7. Rooster de sesamzaadjes en walnoten apart van elkaar. 8. Giet de rode kool af en mix met de sesamzaadjes. Voeg de orzo, appel en bleekselderij toe. 9. Schep de salade op de borden en garneer met granaatappelpitjes en geroosterde walnoten. Eet smakelijk 🍽️! @sbegheijn #zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #rodekool #plantaardig
2 months ago
View on Instagram |
7/8
Zoete pompoenmuffins🎃! Houd je van verse groente, maar ben je ook een zoetekauw? Maak dan deze heerlijke muffins voor bij een kop thee of warme chocomelk. 

10-12 stuks

Uit de tuin:
250 g pompoen (je kan elke pompoensoort gebruiken)
2 tl verse kruiden (bijv. rozemarijn of tijm)

Overig:
2 el agavesiroop of honing
180 g zelfrijzend bakmeel
80 g speltmeel
100 g suiker
50 g rozijnen
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
snuf zout
100 ml zonnebloemolie
150 ml (haver)melk
2 eieren 
OF 
100 g appelmoes, 1 tl baking soda + 1 el citroensap 
pompoenpitten

1. Snijd de pompoen in blokjes (met schil) en meng ze met ze agavesiroop. Bak de blokjes 10 minuten in de oven op 200 graden Celcius.
2. Meng alle droge ingrediënten in een kom. 
3. Meng olie en melk in een andere kom. Voeg 2 eieren toe of voor een plantaardige muffin 100 g appelmoes. 
4. Roer de natte ingrediënten voorzichtig door de droge ingrediënten. Voeg de pompoenblokjes toe. Roer niet te lang, dan worden de muffins niet luchtig. 
5. Heb je appelmoes gebruikt? Meng dan 1 tl baking soda met 1 el citroensap. Spatel het schuim door het beslag. 
6. Verdeel het beslag over muffinvormpjes en strooi er pompoenpitten op. 
7. Bak de muffins 25 minuten in de oven op 180 graden Celcius. 

Eet smakelijk!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pompoen #pompoenseizoen #plantaardig
Zoete pompoenmuffins🎃! Houd je van verse groente, maar ben je ook een zoetekauw? Maak dan deze heerlijke muffins voor bij een kop thee of warme chocomelk. 

10-12 stuks

Uit de tuin:
250 g pompoen (je kan elke pompoensoort gebruiken)
2 tl verse kruiden (bijv. rozemarijn of tijm)

Overig:
2 el agavesiroop of honing
180 g zelfrijzend bakmeel
80 g speltmeel
100 g suiker
50 g rozijnen
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
snuf zout
100 ml zonnebloemolie
150 ml (haver)melk
2 eieren 
OF 
100 g appelmoes, 1 tl baking soda + 1 el citroensap 
pompoenpitten

1. Snijd de pompoen in blokjes (met schil) en meng ze met ze agavesiroop. Bak de blokjes 10 minuten in de oven op 200 graden Celcius.
2. Meng alle droge ingrediënten in een kom. 
3. Meng olie en melk in een andere kom. Voeg 2 eieren toe of voor een plantaardige muffin 100 g appelmoes. 
4. Roer de natte ingrediënten voorzichtig door de droge ingrediënten. Voeg de pompoenblokjes toe. Roer niet te lang, dan worden de muffins niet luchtig. 
5. Heb je appelmoes gebruikt? Meng dan 1 tl baking soda met 1 el citroensap. Spatel het schuim door het beslag. 
6. Verdeel het beslag over muffinvormpjes en strooi er pompoenpitten op. 
7. Bak de muffins 25 minuten in de oven op 180 graden Celcius. 

Eet smakelijk!
@sbegheijn

#zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pompoen #pompoenseizoen #plantaardig
Zoete pompoenmuffins🎃! Houd je van verse groente, maar ben je ook een zoetekauw? Maak dan deze heerlijke muffins voor bij een kop thee of warme chocomelk. 10-12 stuks Uit de tuin: 250 g pompoen (je kan elke pompoensoort gebruiken) 2 tl verse kruiden (bijv. rozemarijn of tijm) Overig: 2 el agavesiroop of honing 180 g zelfrijzend bakmeel 80 g speltmeel 100 g suiker 50 g rozijnen 1 tl kaneel 1 tl bakpoeder snuf zout 100 ml zonnebloemolie 150 ml (haver)melk 2 eieren OF 100 g appelmoes, 1 tl baking soda + 1 el citroensap pompoenpitten 1. Snijd de pompoen in blokjes (met schil) en meng ze met ze agavesiroop. Bak de blokjes 10 minuten in de oven op 200 graden Celcius. 2. Meng alle droge ingrediënten in een kom. 3. Meng olie en melk in een andere kom. Voeg 2 eieren toe of voor een plantaardige muffin 100 g appelmoes. 4. Roer de natte ingrediënten voorzichtig door de droge ingrediënten. Voeg de pompoenblokjes toe. Roer niet te lang, dan worden de muffins niet luchtig. 5. Heb je appelmoes gebruikt? Meng dan 1 tl baking soda met 1 el citroensap. Spatel het schuim door het beslag. 6. Verdeel het beslag over muffinvormpjes en strooi er pompoenpitten op. 7. Bak de muffins 25 minuten in de oven op 180 graden Celcius. Eet smakelijk! @sbegheijn #zelfoogst #oogsttuin #groenevingers #lokaalvoedsel #seizoensgroente #boerenerfspaarnwoude #oogstaandeel #versegroente #herfst #pompoen #pompoenseizoen #plantaardig
2 months ago
View on Instagram |
8/8